Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πλακιάς: Ανάσα στην τοπική οικονομία από την τουριστική κίνηση

Αυξημένη κίνηση και έσοδα σχετικά περιορισμένα. Αυτά είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που συνέθεσαν το καλοκαίρι την τουριστική εικόνα στον Πλακιά Αγίου Βασιλείου, που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της νότιας Κρήτης.

Παρόλα αυτά, οι επαγγελματίες του τουρισμού μιλούν για μία από τις καλύτερες τουριστικές χρονιές των τελευταίων ετών, επισημαίνοντας πως έχουν ήδη καταγραφεί οι πρώτες κρατήσεις και για την επόμενη τουριστική σεζόν!

Μπορεί η τουριστική περίοδος που ρίχνει αυτές τις ημέρες την αυλαία της να κύλησε με αρκετές δυσκολίες, εντούτοις χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες τουριστικές χρονιές των τελευταίων ετών για ξενοδόχους και επαγγελματίες των νότιων περιοχών του Ρεθύμνου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η τουριστική περιοχή του Πλακιά "πλημμύρισε" από χιλιάδες επισκέπτες που επέλεξαν αυτό τον προορισμό στα νότια της Κρήτης για να απολαύσουν τις διακοπές τους και τις ομορφιές της φύσης.

Στη παρούσα χρονική στιγμή κάποια ξενοδοχειακά καταλύματα παραμένουν ακόμα ανοικτά προκειμένου να παρέχουν του υψηλού επιπέδου τις υπηρεσίες τους στους εναπομείναντες επισκέπτες της περιοχής.

Επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης μιλούν για την παντελή έλλειψη ελλήνων παραθεριστών στην περιοχή τους, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τους μήνες του χειμώνα, οι οποίοι όπως μας λένε θα κυλήσουν δύσκολα, αφού το «πικ» της τουριστικής σεζόν κυμάνθηκε μεταξύ Ιουλίου Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιοι πάντως ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς είναι πλέον πραγματικότητα οι πρώτες κρατήσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν.

Και παρά το ότι ο Πλακιάς είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς πολλών ευρωπαίων επισκεπτών, δυστυχώς, ακόμα "αιμορραγεί" λόγω έλλειψης βασικών υποδομών. Το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της νέας δημοτικής αρχής, που δηλώνει αποφασισμένη να μην αφήσει καμία χρηματοδοτική ευκαιρία να πάει χαμένη.

(Στέλλα Μαθιουδάκη - neatv.gr)        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου